ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Blog
Δείγμα από την νέα συνεργασία με το pinkvelvet.gr
25-02-2014

Κατηγορία : 2014 |
 
Η επίδραση του εμβολίου του AIDS μπορεί να περάσει
27-11-2012

Κατηγορία : Νοέμβριoς 2012 |
η επίδραση του εμβολίου του AIDS μπορεί να περάσει από ότι λένε ερευνητές.

Της Μάγκι Φοξ
Ουάσινγκτον (Reuters)


O ιός του AIDS ,που ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 1980,έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 25 εκατομμύρια ανθρώπους. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από 33 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί με το θανατηφόρο  και ανίατο  ιό, με 2,7 εκατομμύρια νέες μολύνσεις κάθε χρόνο.
Επινοήθηκαν διάφοροι συνδυασμοί φαρμάκων που κατόρθωσαν να ελέγξουν μερικώς τον HIV αλλά όχι οριστική θεραπεία. Έτσι η προσοχή των ερευνητών στράφηκε στη δημιουργία εμβολίου κατάλληλου να προστατέψει τους ανθρώπους.
Ο Δρ. Νέλσον Μάικλ, συνταγματάρχης του Στρατιωτικού Ινστιτούτου Έρευνας Walter Reed στο Μέριλαντ, ξεκίνησε ένα πείραμα στην Ταϊλάνδη σε 16.000 εθελοντές. Οι ερευνητές ανέφεραν πως το πειραματικό  εμβόλιο του AIDS, ΑIDSVAX, έδειξε ότι  είχε μερικό αποτέλεσμα στην Ταϊλάνδη ,δηλαδή προστάτευε προσωρινά τους εθελοντές και η επίδραση άρχισε να περνά μετά από ένα χρόνο περίπου.
Ο Δρ Μάικλ και η ομάδα του προσπαθεί να βρει τρόπο βελτίωσης του. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, εξέπληξαν τον κόσμο όταν έδειξαν πως το πειραματικό εμβόλιο μείωνε τον κίνδυνο μόλυνσης  κατά 30% για 3 και πλέον χρόνια.
«Είναι πολύ πιθανόν το εμβόλιο να είχε μικρή διάρκεια επίδρασης, πάνω στο οποίο όμως μπορούμε να δουλέψουμε» είπε ο Δρ Μάικλ σε τηλεφωνική  συνέντευξη. Πιστεύει, ότι  το πειραματικό εμβόλιο, που είναι συνδυασμός δύο άλλων εμβολίων, μπορεί όντως να βοηθήσει τους ανθρώπους. Ακόμη έχει την άποψη ότι θα εξάγει καλύτερα αποτελέσματα, αν οργανώσει δοκιμές  σε χώρες της Ασίας και ιδίως της Αφρικής.
Ακόμη και εμβόλιο που θα προστάτευε ,έστω και ένα χρόνο, θα είναι χρήσιμο, είπε  ο Δρ. Μάικλ. Μπορεί να μην είναι απόλυτα ιδανικό, αλλά θα είναι σαν τα εμβόλια γρίπης που επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.
Στις επόμενες εβδομάδες ο Δρ. και η ομάδα του, θα ξεκινήσουν μελέτες προσπαθώντας να βρουν απαντήσεις αναλύοντας το αίμα των εμβολιασμένων εθελοντών.
«Όλοι θέλουμε να ξέρουμε  γιατί αυτό είχε αποτέλεσμα και τι μετρήσεις θα μπορούσαμε να κάνουμε, στο εργαστήριο, για να το προβλέψουμε. Τα αποτελέσματα  θα βγουν, περίπου σε ένα χρόνο, αλλά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο θα ψάχνουν για τις αποκαλούμενες ‘σχετικές μετρήσεις’, όπως τα επίπεδα των αντισωμάτων που θα μας δείξουν αν το εμβόλιο έχει επηρεάσει το ανοσοποιητικό σύστημα με τον επιθυμητό τρόπο. Είναι αυτό που αποκαλώ Άσκηση! Όλο το πλήρωμα στο κατάστρωμα!» 
Είστε εθισμένοι στο σεξ;
27-11-2012

Κατηγορία : Νοέμβριoς 2012 |
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010, 11:32
Της Ελίζαμπεθ Κοέν, CNN Senior Medical Correspondent

Όταν ο Τζακ Ρότζερς (για την ιστορία μας) διάβασε για την υπόθεση Τάιγκερ Γουντς και το πλήθος των γυναικών που ισχυρίστηκαν πως κοιμήθηκε μαζί τους, δεν πίστεψε -όπως όλοι- πως είναι απλώς ένας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση άπιστος, αλλά πως κι αυτός ήταν εθισμένος στο σεξ όπως ο ίδιος.

Ο Ρότζερς ζούσε μια ζωή που περιστρεφόταν γύρω από τον επόμενο οργασμό του, όπως ζουν κι οι ναρκομανείς. Άλλοτε με γυναίκες κι άλλοτε με πορνογραφικό υλικό, έφθανε να έχει ακόμη και πέντε οργασμούς την ημέρα. «Το σεξ μού διηύθυνε τη ζωή, ήμουν δυστυχισμένος.»

Εξομολογήσεις ενός εθισμένου

Ο Ρότζερ, που τώρα είναι 49 ετών, λέει πως ο εθισμός του ξεκίνησε από τα 16 του χρόνια.

«Έκανα σεξ για ώρες κι έπειτα έβλεπα πορνογραφικό υλικό». «Δεν μιλούσα ποτέ για τις κατακτήσεις μου. Ήταν το μυστικό του».

Έβρισκε κορίτσια εκτός του σχολείου του. Κανείς δεν τον είχε υποπτευθεί.

«Ήμουν πρόεδρος των μαθητών του σχολείου, είχα υποτροφία». «Αν με γνώριζες τότε, θα έλεγες πως μου άξιζε.»

Δεν υπήρξε ποτέ πιστός σε καμία κοπέλα του. Αν και παντρεύτηκε στα 25, δεν ήταν ποτέ πιστός, ούτε στη γυναίκα του.

«Είχα σχέσεις ενώ ήμασταν αρραβωνιασμένοι.»

Έκανε σεξ με συναδέλφους του, με πόρνες, με γυναίκες που γνώριζε στην τύχη.

«Μπορεί να τύχαινε να γνωρίσω μια γυναίκα σε ένα ασανσέρ και σε δύο μέρες να κάνω σεξ μαζί της στο διαμέρισμά της. Μ' ένα βλέμμα καταλάβαινα αν η άλλη είναι διαθέσιμη ή όχι.»

Έβλεπε δύο και τρεις γυναίκες ταυτόχρονα, αλλά δεν ευχαριστιόταν με καμία. «Ήθελα να σταματήσω αλλά δεν μπορούσα... Ήμουν δυστυχής, ζούσα απαίσια.».

Πώς θα καταλάβετε αν είστε εθισμένος;

Ειδικοί στο θέμα λένε πως: «Το έντονο ενδιαφέρον για το σεξ δεν σημαίνει απαραίτητα πως κάποιος είναι εθισμένος».

«Όπως με το αλκοόλ, αν μια φορά βρεθείς πάνω από το όριο, δεν σημαίνει πως είσαι αλκοολικός.»

Πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την άποψη πολλών ψυχολόγων, επίσημη διάγνωση «εθισμός στο σεξ» δεν υπάρχει. «Νομίζω πως είναι περισσότερο μια συνήθεια, μία μανία, ένας καταναγκασμός, παρά ένας εθισμός.»

Ασχέτως επιστημονικής άποψης, αναγνωρίζεται πως άνθρωποι που είναι δυστυχείς και δυσλειτουργικοί εξαιτίας της σεξουαλικής τους ζωής χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια, και πρώτα απ' όλα να παραδεχθούν πως έχουν πρόβλημα.

Αν κάνετε κάτι από τα παρακάτω, ίσως έχετε ξεπεράσει κάποια όρια υγιούς σεξουαλικής συμπεριφοράς:

1. Λέτε ψέματα
Αυτός είναι ο Νο 1 τρόπος να καταλάβετε πως έχετε ξεπεράσει τα όρια. Όταν πλάθετε ιστορίες για να κάνετε σεξ.

«Αν λέτε ψέματα στις γυναίκες για να κάνουν σεξ μαζί σας, είστε κυνηγός και εθισμένος» λένε οι ειδικοί.

2. Το σεξ σάς «καταναλώνει»
Αν το ενδιαφέρον για το σεξ ελέγχει τη ζωή σας, έχετε πρόβλημα. Οι εθισμένοι πάντα ασχολούνται με το πώς θα φλερτάρουν ή θα ψαρέψουν κάποια, ή πώς να γυρίσουν σπίτι για να δουν τσόντες πριν γυρίσει η γυναίκα τους σπίτι.

3. Ενδέχεται να χωρίσετε, να πεθάνετε, να σας απολύσουν ή να σας συλλάβουν.
Αν εξακολουθείτε να κάνετε σεξ με την απειλή κάποιων από τα παραπάνω είστε εθισμένος.

«Αγνοούν τις συνέπειες... Λένε, μπορεί να μου συμβεί κάτι κακό αν συνεχίσω, αλλά θα συνεχίσω να το κάνω».

4. Έχετε αυξημένο ενδιαφέρον για την πορνογραφία
Η πορνογραφία δεν είναι κάτι που μπορούμε να μεγαλοποιήσουμε. «Δείξε μου κάποιον που κάνει σεξ με τρεις γυναίκες σε μια εβδομάδα και είμαι σίγουρος πως έχει σχέση με την πορνογραφία επίσης.»

5. Θέλετε να σταματήσετε, αλλά δε μπορείτε
Ο εθισμός στο σεξ έχει να κάνει με την απώλεια ελέγχου.

«Ήμουν εκτός ελέγχου, ήθελα να σταματήσω και δεν μπορούσα.»

Πριν από 5 χρόνια κι όταν τα πράγματα είχαν φτάσει στο απροχώρητο, ο Ρότζερς αποκάλυψε τον εθισμό του στη γυναίκα του και μπήκε σε μηνιαίο πρόγραμμα θεραπείας, μέρος της οποίας ήταν και η αποχή από τον οργασμό.

Απαγορευόταν κάθε είδους σεξουαλική πράξη ή χρήση πορνογραφικού υλικού. Ανέτρεξε σε εμπειρίες από την παιδική του ηλικία και στη σεξουαλική κακοποίησή του στα 7 του χρόνια από ένα άλλο παιδί της γειτονιάς. Οι θεραπευτές του επίσης τον βοήθησαν να καταλάβει την επίδραση που είχε η συμπεριφορά του στη γυναίκα του και τα παιδιά του, στις άλλες γυναίκες και τις οικογένειές τους.

Σταδιακά έμαθε πώς να έχει μια υγιή σεξουαλική ζωή με τη γυναίκα του.

«Αυτός είναι ο στόχος μας. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε κάποιον μοναχό. Απλά να μάθει να φέρεται σαν κύριος.»
Οι γυναίκες σε σχέση κινδυνεύουν περισσότερο να πάρουν βάρος
27-11-2012

Κατηγορία : Νοέμβριoς 2012 |
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 21 Μαρτίου 2010, 04:34
Της Τζένιφερ Νέλσον M.S., R.D. και της Κάθριν Ζεράτσκυ, R.D., Mayo Clinic

Ο γάμος ή η συγκατοίκηση αυξάνουν τις πιθανότητες μια γυναίκα να πάρει βάρος. Τι;

Σε όλους μας είναι γνωστό ότι τα παντρεμένα άτομα έχουν καλύτερη υγεία και χαμηλότερη θνησιμότητα. Το ίδιο ισχύει και σε άτομα που συμβιώνουν εκτός γάμου. Νέες όμως  μελέτες, δείχνουν ότι ο γάμος ή η συγκατοίκηση αυξάνουν τις πιθανότητες μια γυναίκα να αυξήσει  το βάρος της και μάλιστα  επιβεβαιώνεται από δύο  νέες μελέτες.

Δεδομένα από δείγμα 7000 ενηλίκων νεαρής ηλικίας, ελεύθερων, σε σχέση, σε συγκατοίκηση (χωρίς γάμο) και σε γάμο, έδειξαν πως ασχέτως σε ποια κατηγορία ανήκαν, και οι άνδρες κατά 30% και οι γυναίκες πολύ περισσότερο κατά 63% αν συγκατοικούν, παίρνουν βάρος, ενώ αν είναι παντρεμένοι τα ποσοστά διπλασιάζονται σε 107% και 127% αντίστοιχα.

Άλλη μελέτη σε σχέση με την πρόσληψη βάρους στις γυναίκες σε περίοδο μιας 10ετίας έδειξε:
• Οι ελεύθερες γυναίκες πήραν περίπου 5 κιλά
• Οι γυναίκες σε σχέση πήραν περίπου 7 κιλά
• Γυναίκες σε σχέση και με παιδί πήραν περίπου 9 κιλά
Παρατηρούμε ότι οι γυναίκες με  παιδί είχαν την μεγαλύτερη αύξηση βάρους  αλλά αρκετή ήταν και η αύξηση βάρους  στις γυναίκες σε σχέση.
Οι μελέτες βασίστηκαν στην παρατήρηση, αλλά σίγουρα υπάρχουν και άλλοι λόγοι, εκτός από εθνικότητα ,κουλτούρα ,μορφωτικό  επίπεδο, ηλικία.
Σίγουρα  σε ένα ζευγάρι έρχεται μεγάλη αλλαγή, όταν από ελεύθερο βρίσκεται σε σχέση ή παντρεύεται. Περισσότερη καθιστική ζωή, τακτικότερα γεύματα, λιγότερη σωματική άσκηση και τέλος, ίσως και το σπουδαιότερο, η παύση της επιθυμίας να διατηρήσουμε το βάρος μας χαμηλά ,για να είμαστε ελκυστικές και να βρούμε σύντροφο.
Φτάνουμε στο οξύμωρο ότι ,ενώ είμαστε με τον σύντροφο μας και θα έπρεπε από κοινού να φροντίζουμε για την διατήρηση της εικόνας μας, που είχαμε όταν γνωριστήκαμε, εμείς να αδιαφορούμε .Ίσως θεωρούμε ότι δεν κινδυνεύουμε μέσα στη σχέση ή στο γάμο και αμελούμε το βάρος κάποτε και την εμφάνιση μας.
Μήπως όμως είναι ένα θέμα που πρέπει ,ίσως , να απασχολήσει το ζευγάρι από κοινού προ του γάμου ή της σχέσης; Μήπως θα πρέπει , μαζί, να οργανώνουμε το φαγητό μας με βάσει την υγιεινή διατροφή. Να πηγαίνουμε μαζί σε γυμναστήριο ή  άλλες δραστηριότητες;
Πάντα είναι πιο εύκολο να πετύχουμε τους στόχους με κοινή προσπάθεια παρά μόνοι μας.
 
Βλέπουμε πως οι γυναίκες με παιδί είχαν τη μεγαλύτερη άνοδο, όμως και η άνοδος στις γυναίκες σε σχέση είναι σημαντική.

Οι μελέτες αυτές βασίζονται στην παρατήρηση και σίγουρα υπάρχουν και παράγοντες που συνέβαλαν στα αποτελέσματά τους, πέρα από εθνικότητα, χρώμα δέρματος, επιμορφωτικό επίπεδο και ηλικία.
Υπάρχουν σίγουρα αλλαγές στον τρόπο ζωής των ενηλίκων όταν από ελεύθεροι παντρεύονται , που επηρεάζουν το βάρος προς τα πάνω, όπως η λιγότερη σωματική άσκηση, η περισσότερη καθιστική ζωή, τα τακτικότερα γεύματα και ακόμα και η παύση της επιθυμίας να διατηρήσουμε το βάρος μας χαμηλά για να βρούμε σύντροφο.

Η εύρεση συντρόφου φυσικά δε θα έπρεπε να οδηγεί σε παχυσαρκία! Η συντροφικότητα προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες για να βρούμε τρόπους να μην πάρουμε βάρος: Να πηγαίνουμε γυμναστήριο παρέα, να μάθουμε να μαγειρεύουμε υγιεινά, να μοιραζόμαστε το φαγητό μας.

Μήπως αυτό είναι κάτι νέο που πρέπει να ασχοληθεί το ζευγάρι ακόμα και πριν το γάμο;
Πώς να μάθουμε να βοηθάμε ο ένας τον άλλο στο να τρώμε και να γυμναζόμαστε καλύτερα;
ΤΑ ΕΤΕΡΩΝΥΜΑ ΟΝΤΩΣ ΕΛΚΟΝΤΑΙ
27-11-2012

Κατηγορία : Νοέμβριoς 2012 |
Σύμφωνα με επιστήμονες που ερεύνησαν τη ψυχολογία τηςσεξουαλικής έλξης, όντως τα ετερώνυμα έλκονται στους ανθρώπους .Γερμανοί  ερευνητές όμως κατέληξαν, πως οι στρεσαρισμένοι άντρες έκαναν μη συμβατικές  επιλογές στις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Νέοι άνδρες, υπό πίεση προτιμούσαν ερωτικές εικόνες γυμνών γυναικών που είχαν αντίθετη έκφραση στο πρόσωπο τους από τους ιδίους. Αντίθετα συμμετέχοντες, που ήταν πιο χαλαροί, έλκονταν από φωτογραφίες γυναικών που είχαν ίδια χαρακτηριστικά με αυτούς.
Οι παλαιότερες μελέτες στο ίδιο θέμα είχαν δείξει, πως οι άντρες και οι γυναίκες που ερωτεύονται τείνουν να μοιάζουν μεταξύ τους σε πολλούς τομείς, κυρίως  στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Οι πιο πρόσφατες μελέτες όμως έδειξαν ότι το στρες είναι ένας παράγοντας ,ο οποίος μπορεί να αλλάξει αυτά τα δεδομένα.
« Βρήκαμε πως το στρες επηρεάζει τις προτιμήσεις ζευγαρώματος των ανθρώπων. Τα άτομα που δεν είναι στρεσαρισμένα έδειξαν  την αναμενόμενη προτίμηση για παρόμοιο ταίρι, αλλά  τα άτομα σε κατάσταση στρες δείχνουν να προτιμούν διαφορετικό ταίρι».
Οι επιστήμονες βάσει μιας υποψίας από την  εμπειρία τους με πειραματόζωα, έψαξαν αν ο άνδρας αντιδρούσε διαφορετικά σε μια γυναίκα όταν ήταν στρεσαρισμένος. Χρησιμοποίησαν για το πείραμα τους 50 νέους  υγιείς μαθητές και τους χώρισαν σε δύο ομάδες ζητώντας τους στην τύχη να βάλουν το χέρι τους  σε παγωμένο η ζεστό νερό. Το πείραμα ξεκίνησε μετρώντας στο σάλιο ,στον παλμό και στην αρτηριακή πίεση τα επίπεδα στρες που παρουσίαζε  ο κάθε  ένας ξεχωριστά την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Όλοι οι μαθητές ήταν συνδεδεμένοι με ηλεκτρόδια που μετρούσαν τις ελάχιστες κινήσεις των μυών γύρω από το μάτι γνωστές και ως «αντανακλαστικό έκπληξης» ο τρόπος δηλαδή που κοιτάζουμε ένα αντικείμενο.
Αμέσως μετά προβλήθηκαν σε όλους οι ίδιες εικόνες 40 νέων γυναικών ερωτικές  αλλά και ουδέτερες. Στο τέλος του πειράματος, φάνηκε ότι οι άνδρες με υψηλά επίπεδα στρες προσπερνούσαν τις γυναίκες που τους έμοιαζαν και κατέληγαν στην επιλογή ανόμοιων τύπων γυναικών με αυτούς.
Προσθέτοντας σε αυτά τα αποτελέσματα και τα αποτελέσματα παλαιοτέρων ερευνών, τα οποία  αποδείκνυαν ότι οι στρεσαρισμένοι άντρες τείνουν  να κάνουν πιο σύντομες σχέσεις ,φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι το στρες στους άνδρες παίζει  σημαντικό ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου  αλλά και στην διάρκεια που θα έχει η σχέση.
Οι νέοι που θεωρούν πως είναι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι είναι πιο επιρρεπείς στην αυτοκτονία
27-11-2012

Κατηγορία : Νοέμβριoς 2012 |
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010, 14:15

Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας γνωρίζουν καλά πως οι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι έφηβοι, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων αυτοκτονικών σκέψεων και τάσεων. Όμως, έρευνες έδειξαν πως σημασία έχει περισσότερο τι θεωρεί σεξουαλικά κανείς τον εαυτό του, και λιγότερο τι πράττει.

Οι ερευνητές βρήκαν, μέσω ενός ερωτηματολογίου που συμπληρώθηκε ανώνυμα από περίπου 1.900 μαθητές σε 14 λύκεια του Μόντρεαλ, πως οι έφηβοι που θεωρούν πως είναι ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι, ή που δεν είναι σίγουροι για τo σεξουαλικό τους προσανατολισμό, ήταν πιο επιρρεπείς στην ιδέα ή την τάση αυτοκτονίας. Όμως, έφηβοι που έλκονται ή είχαν επαφή με άτομα του ίδιου φύλου, αλλά θεωρούν τον εαυτό τους ετεροφυλόφιλο, δεν διέτρεχαν περισσότερο κίνδυνο απ’ όσο οι υπόλοιποι. Ίσως, και όπως λένε και προηγούμενες έρευνες, η πλειοψηφία των εφήβων που έλκονται ή είχαν εμπειρία με άτομα του ίδιου φύλου να θεωρούν τους εαυτούς τους ετεροφυλόφιλους.

«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που ξεχωρίζει τη σεξουαλική ταυτότητα από την έλξη και τη συμπεριφορά σε σχέση με κινδύνους από κακή ψυχική υγεία.»

«Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που κάνουν σεξ ή έλκονται από άτομα του ίδιου φύλου δεν θεωρούν τους εαυτούς τους ομοφυλόφιλους ή αμφιφυλόφιλους. Αλλά ετεροφυλόφιλους. Αυτοί οι μαθητές δεν διατρέχουν κίνδυνο.»

«Το κύριο μήνυμα είναι ότι το ενδιάμεσο κενό μεταξύ του ατόμου και της κοινωνίας είναι που τους προκαλεί λύπη και κάνει τους έφηβους να ταυτίζονται ως ομοφυλόφιλοι ή αμφιφυλόφιλοι.» «Η σεξουαλική προτίμηση ορίζεται από τρεις παράγοντες. Ο πρώτος είναι η ταυτότητα, που εξαρτάται από την κοινωνία που ζει κανείς, ο δεύτερος η έλξη ή η φαντασίωση και ο τρίτος η συμπεριφορά. Προηγούμενες έρευνες δεν έχουν δείξει ποιος από τους τρεις παράγοντες ευθύνεται για τον κίνδυνο τον ομοφυλόφιλων-αμφιφυλόφιλων νέων.»

«Όλο αυτό σημαίνει πως ο κλινικοί γιατροί πρέπει ν’ ασχοληθούν όχι μόνο με το άτομο και τη σεξουαλικότητά του, αλλά με το περιβάλλον του και πώς βλέπουν τον εαυτό τους μέσα σ΄ αυτό.»

«Τα ευρήματα αυτά δείχνουν καθαρά πως πρέπει να ερευνηθεί περισσότερο πώς σχετίζονται τα αρνητικά συναισθήματα ως προς την ομοφυλοφιλία και η τάση για αυτοκτονία.»